Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MKP Belediyesi'nden tuhaf haberler geliyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde Şükrü Erdem dönemi sıkıntılı başladı. Belediye çalışanları, ekonomik sıkıntılardan ve tuhaf mobing işlemlerinden şikayet ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
chtmedya.com
MKP Belediyesi'nden tuhaf haberler geliyor

Bir dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptıktan sonra uzun bir süre siyasetten uzak kalan, seçim döneminde garip beyanatlarıyla gündeme gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, belediye personelinde tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Kampanya dönemindeki konuşmalarında ve seçimlerden sonra kendisine yapılan ziyaretlerde söze hep 'ben bakan iken' diye başlayan Başkan Erdem'in yetki verdiği bazı isimler ise belediye personelini canından bezdirdi. 

Göreve gelir gelmez belediyenin borçlarını hizmet binasına asan Başkan Erdem, aradan geçen bir ayı aşkın bir süreye rağmen personel maaşlarını ödeyemiyor.

Eski başkan Mehmet Kanar döneminde bu konuda bir sıkıntı yaşanmazken, şimdi maaşların ödenmemesi soru işaretlerine yol açıyor.  


Ekomik sıkıntı algısı mı kullanılıyor?
Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı belediye personeli, mevcut yönetimin borçları pankartla asarak başlattığı süreçte, belediyenin ekonomik olarak batık olduğu algısını yerleştirmek için özellikle maaşları ödemediğini ve bunu bahane ederek 60 kişiyi işten çıkardığını iddia etti. 

İşten çıkarılanların, eski başkan Mehmet Kanar'a yakın olduğu düşünülen isimlerden oluştuğuna dikkat çeken eski çalışanlar, şu anda belediyede ciddi bir yönetim boşluğunun ve basiretsizliğin söz konusu olduğunu ifade ettiler.


Pandemide bile böyle şeyler görülmedi
Mehmet Kanar'ın başkanlık döneminde yaşanan pandemiye, ekonomik krizlere ve yüksek maaş artışlarına rağmen maaşların ödenmemesi gibi bir sorun yaşanmadığına dikkat çeken çalışanlar, 5 yıl boyunca maaş ödemelerinin bir gün bile gecikmediğini söylediler.

Bunun yanı sıra, mevcut yönetimin iş başına getirdiği bazı müdürlerin personele ciddi mobing uyguladığı, Başkan Şükrü Erdem'in, CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı'nın ve CHP'li milletvekillerinin yanlış yönlendirildiği de iddia ediliyor.



Belediye'yi özel kalem mi yönetiyor?
Gelen şikayetlerin çoğu da, özel kalem müdürlüğü de yapan bir başkan yardımcısına ve onun görevlendirdiği ekibe işaret ediyor.

CHT Medya'ya ulaşıp yaşananları anlatan çalışanların çoğu, sorunun kaynağı olarak, geçmiş dönemlerde de özel kalem müdürlüğünde görev yapan, iş yavaşlattığı gerekçesiyle Mehmet Kanar tarafından park ve bahçeler müdürlüğüne gönderilen, Şükrü Erdem döneminde tekrar özel kalem müdürü ve başkan yardımcısı olarak görevlendirilen hanımefendiyi görüyor.

Çalışanların maaşlarının neden ödenmediğini sorgulayan müdürlerin görevlerinden alındığı, bazı insanların haksız bir şekilde işten çıkarıldığı, bir çok çalışana da ağır mobing uygulandığı haberleri gelen Mustafakemalpaşa Belediyesi'ndeki gelişmeleri biz de yakından takip edeceğiz.

Eğer belediye yönetiminden ya da başkan Şükrü Erdem'den bir açıklama gelirse, onu da yayımlayarak sizlere ulaştıracağız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.